tisdag 24 februari 2009

Tilda-Guld värd!

Ida när man kom till jobbet låg de en kalv på spalten. Kul, lr inte. Får de inte göra! Men ja behöver iaf inte ha dåligt samvete för att inte ha ställt henne i behandlings box, för de va inte ja som jobba igår eftermidda. Ha!
Sen så mitt under mjölkningen när ja o Tilda skulle lära en kviga att äta, då så får hon för sej att kalva! Så de blev de o försöka få ut henne till behandlings box me kalven på väg! Men gick, de gjorde de :) O så höll hon på ett tag, men gick inte så bra. Hon behövde hjälp, kalven va väldig stor. O Tildas kommentar: Ja ska aldri ha barn :)
Du ä för söt du! Helt fascinerad(stavning?) :)

Sen så gick vi hem o åt frukost! För visst fanns de frukost hemma hos mej. Haha. Vi skrapade ihop de som fanns, så lite fick hon allt i sej! Efter allt hårt slit :o)

När vi kom vid 13.30 så gjorde vi våra sysslor, o jobbade på! Såg då att en ko som kalvade på morgonen hade fastnat. Så blev att försöka få loss henne. Chefen som ä ngt starkare kom o hjälpte! Tyvärr så hade hon fått kalvförlamning. Så veterinären fick komma ut o hjälpa. O så blev de sent me mjölkningen, så ist för att börja mjölka vid 3 så blev de 4. Segt. Men kon mår bra iaf! O de ä huvudsaken!! Vid halv 7 va vi hemma igen, då bytte vi till jogging kläder o drog ut på drygt 1 mils runda :) De va såå skönt!! Väldigt bra da detta! Känt att ja varit nyttig o mår allmänt bra. Dock så va de ju lite jobbigt på jobbet, men de ä sånt som går att fixa! Sen att en kviga förstörde en del av inredning så de blev stopp i mjälkningen, igen, de ä ju en annan femma man kan gå o irritera sej på! Haha.

Me andra ord ä detta en bra da, ja mår bra. Både psykiskt o fysikt nu! En dusch som fattas bara =) En tripp till Hultan, me min bil. Utan Nikita. Me massa hög skönt ljud. De ä va som behövs efter duschen, för att kunna få mina efterlängtade ciggisar! Tss :)

I´m strong! And even stonger I shall be.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar